Spel på Andersbergs IP

Klubbens historia

Gefle Baseboll Club startades år 1983 av ett par entusiatiska ungdomar. De första åren höll klubben till och tränade på Sätraängarna, men flyttade senare till Andersberg IP:s grusplan. Organisationen växte och klubben bytte plats till Sätravallen där vi fortfarande håller till. Säsongen 2008 fick vi disponera nya ytor på Sätravallen och en betydligt bättre plan med omgivande staket. År 2012 tillkom en softboll-/ungdomsplan i direkt anslutning till basebollplanen.

Vi har spelat i alla olika divisioner. Allt från Division 3 från starten till Elitserien säsongerna 1993/1994 samt 1997 (där Gefle gick till semifinal). Gefle återkom till Elitserien 2007. Laget valde dock att gå ner ett steg igen till Regionserien (division 1) till säsongen 2013 för att kuna bredda spelarbasen och lättare integrera nya spelare.

Klubben har länge saknat softbollverksamhet men år 2011 bildades ett softbollag med engaerade spelare som sedan tog de första trevande stegen i seriesystemet 2012. Debuten blev dock för brysk med spel mot rutinerade lag så den organiserade softbollverksamheten upphörde samma säsong.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:12 Skribent: Olof Agner

Gefle Baseboll och Softboll Club har anslutit sig till Sponsorhuset, det innebär att DU kan stödja klubben när du handlar på internet.
Det är drygt 600 butiker anslutna till sponsorhuset, både du och föreningen tjänar på att handla genom Sponsorhuset.

Hertz biluthyrning

Postadress: