Hoppa till sidans innehåll

BeeBall, ett enklare sätt att komma igång med baseboll


Beeball skapades i Nederländerna som ett praktiskt sätt att introducera barn och ungdomar till baseboll och softboll. Det har blivit en populär verksamhet i skolorna tack vare att det är enkelt och roligt. Här kan du ladda ner en informationsfolder gjord i Nederländerna

Principen i beeball bygger på en plan med 2 baser och foullinjer i 60° vinkel. Den mindre spelsektorn gör att man inte måste vara lika många på varje lag och att spelet blir tätare. Man spelar med regler som bygger på baseboll-/softbollprinciper, det vill säga bara spel inom fairområdet, en spelare per bas, inne- och utelag och att man slår i tur och ordning.

Beeball skärmbild

 

I spelet bygger man sedan på med fler baseboll-/softbollprinciper utifrån spelarnas mognad och erfarenhet. Man kan spela med mjuka små medicinbollar, softbollar eller mjuka basebollar och slå från Tee eller löst kastad boll. På samma sätt börjar man utan handskar och spelar sedan med handske.

Till att börja med använder man en bas och springer fram och tillbaka med poäng för varje gång man når basen eller hem, sedan ger man poäng på andra bas och slutligen på tredje-/hembasen. På liknande sätt bränner man först genom att tagga eller stå i vägen med bollen, sedan även genom att kasta till och trampa på basen och slutligen också genom att ta lyra.

Slår ut bollen

 

Flickor från IK Sätra bollsport provar BeeBall med hjälp av Gefle Baseboll och Softboll Club

 

BeeBall

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:29 Skribent: Olof Agner

 

Gefle Baseboll och Softboll Club har anslutit sig till Sponsorhuset, det innebär att DU kan stödja klubben när du handlar på internet.
Det är drygt 600 butiker anslutna till sponsorhuset, både du och föreningen tjänar på att handla genom Sponsorhuset.

https://www.sponsorhuset.se/geflebc/

 

Hertz biluthyrning

 

 

 

Postadress:
Gefle Baseboll o Softboll Club - Baseboll och Softboll
c/o S Vejkdal, Åsvägen 4
81833 Valbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info